Què és una auditoria SEO On-Page?
Consulta la versión en español: ¿Qué es una auditoría SEO On-Page?
Publicat: per Francesc Dalmàs
Última actualització:
Una auditoria SEO On-Page és una avaluació de les característiques d’un lloc web on es tenen en compte tota una sèrie d’aspectes que afecten el posicionament en cercadors. El resultat d’una auditoria SEO és un informe en el qual és fan tota una sèrie de recomanacions destinades a optimitzar i millorar la visibilitat d’un lloc web a Google.
Busques un consultor SEO? Vols fer campanyes a Google Adwords?
SEO Girona - Adwords Girona
- 1 Quin tipus d’auditories SEO existeixen?
- 2 Quins aspectes es tenen en compte?
- 3 Avantatges de dur a terme una auditoria SEO On-Page
- 4 Què descobrim quan fem una auditoria?
- 5 Auditoria SEO gratis
- 6 Eines per fer auditoria SEO (gratis)
- 7 Quan s’ha de realitzar una auditoria?
- 8 Preu d’una auditoria SEO On-Page
- 9 Exemple d’una auditoria SEO On-Page
- 10 Posa’t en contacte amb mi
- 11 Articles que et podrien interessar
Quin tipus d’auditories SEO existeixen?
Quan parlem d’auditories SEO normalment ens referim a auditories SEO On-Page en les quals s’analitzen els factors de posicionament interns d’un lloc web. Des del meu punt de vista una auditoria SEO On-Page és en la majoria del casos el primer pas hauries de realitzar si el que busques és escalar posicions a Google.
En tot cas però és poden realitzar altres tipus d’auditories SEO:
Una auditoria SEO Off-Page seria un anàlisis a nivell extern del teu site. En ella es tractarien aspectes com els enllaços externs que apunten al teu site o la presència en xarxes socials.
Auditoria SEO de la competència: En aquest cas el que fem és analitzar aquells competidors que s’estan posicionant millor que tu per les teves paraules clau i esbrinar què estan fent millor per intentar superar-los.
Quins aspectes es tenen en compte?
El fet que una pàgina web es posicioni millor o pitjor depèn de centenars de factors de posicionament; sovint es parla de que Google té en compte fins a 200 factors, jo crec que possiblement siguin molts més. Quins factors s’analitzen en una auditoria SEO dependrà del tipus de lloc web, la seva complexitat i sobretot cal dir-ho del pressupost.
No és el mateix dur a terme una auditoria de posicionament web per un blog de 50 pàgines que per un e-commerceamb milers de productes.
En tot cas els aspectes que es poden tenir en compte són els següents:
Aspectes a nivell de SEO tècnic:
- Ús correcte de meta etiquetes
- Problemes de rastreig i indexabilitat
- Optimització d’imatges
- Problemes de usabilitat i accessibilitat
- WPO aspectes relacionats amb la velocitat
- Estructura a nivell de pàgina i site
- Optimització del pressupost de rastreig
- Aspectes relacionats amb el servidor
- Anàlisi de l’ús correcte del codi
Aspectes més enfocats a màrqueting
- Anàlisis de continguts
- Ús de paraules clau
- Ús de dades estructurades
- Redacció per la web
Avantatges de dur a terme una auditoria SEO On-Page
Els avantatges de dur una auditoria SEO interna del teu lloc web, són molts; aquests són alguns dels més importants:
- Sabrem si un lloc web està fet correctament: Les persones quan veiem una pàgina web solem fixar-nos amb l’aparença per determinar si està ben feta o no. Google però “veu” una pàgina web de forma completament diferent. Una auditoria en posicionament permet determinar si el teu site està correctament programat des de la perspectiva dels cercadors.
- Es detecten problemes bàsics: Perquè una pàgina web arribi a assolir un bon posicionament cal que Google sigui capaç de rastrejar-la i indexar-la correctament. Una auditoria interna a nivell SEO ens ajudarà a detectar problemes en aquesta primera etapa.
- Millora el posicionament: La posada en pràctica de les recomanacions bàsiques d’una auditora interna sol traduir-se per si sol amb una millora del posicionament en cercadors i de la visibilitat del teu site.
- Millora la qualitat percebuda per l’usuari: L’aplicació de les recomanacions incloses en una auditoria SEO milloraran la qualitat del teu site des de la perspectiva de l’usuari.
Què descobrim quan fem una auditoria?
A continuació t’explico alguns dels problemes que he detectat fent auditories SEO internes i que afectaven el posicionament d’un lloc web:
- Contingut duplicat: El mateix contingut estava disponible en multitud de pàgines. En un cas la mateixa pàgina estava duplicada més de 100 vegades!
- Problemes d’indexació i rastreig: En un projecte vam trobar una gran quantitat de pàgines que no eren accessibles a Google i/o no es permetia seva indexació.
- Una estructura interna ineficient: En un e-commerce (relativament petit) l’estructura interna generava desenes de milers de pàgines web. En realitat va ser impossible arribar-lo a rastrejar tot.
- Spam i codi intern maliciós: El lloc web d’un client havia estat hackejat amb enllaços i codi. Fins i tot tenia un avís de Google a Google Search Console.
- Pàgines poc o gens enllaçades: El lloc web d’un client tenia un enllaçat intern molt pobre. Vam trobar inclús pàgines orfes, és a dir pàgines dins del site que no reben cap enllaç.
- Pàgines amb contingut pobre, o mal distribuït: Un lloc web tenia contingut molt pobre i poc rellevant per l’usuari. En alguns casos vam decidir fusionar diversos continguts en una sola pàgina i crear contingut nou.
- Problemes d’usabilitat: Sovint llocs web on és complicat navegar tendeixen a posicionar-se pitjor.
- Violacions de les directrius de Google: Si el que vols és aconseguir un bon posicionament a Google t’hauràs d’adaptar a les seves directrius. Un lloc web intentava “enganyar” a Google amb tècniques Black Hat que ja no funcionen.
- Manca de meta etiquetes: Les meta etiquetes són línies de codi que s’afegeixen a una pàgina web i que no són visibles directament per l’usuari. Algunes són imprescindibles per assolir un bon posicionament i d’altres s’han d’utilitzar de forma adequada.
- Ús de tècniques incompatibles: Hi ha moltes maneres de fer pàgines web. Malauradament hi ha algunes tècniques incompatibles amb l’assoliment de bones posicions a Google.
- Codi antiquat: Els codis de programació i les tècniques per elaborar pàgines web evolucionen constantment. No és una bona opció quedar-se antiquat en aquest aspecte.
Auditoria SEO gratis
Hi ha moltes eines de SEO que permeten realitzar auditories SEO online de forma gratuïta. En realitat moltes d’aquestes eines són les mateixes que fan servir els professionals del màrqueting online per realitzar les auditories. Així doncs perquè cal pagar si podem obtenir una auditoria SEO de forma gratuïta?
Aquí tens algunes raons:
- Interpretar els resultats de forma correcte: Interpretar els resultats d’una auditoria requereixen coneixements de programació i disseny web. Si no ets capaç d’entendre bé què hi posa a l’informe et servirà de ben poc.
- Cal una versió de pagament: Les versions gratuïtes de la majoria d’aquetes eines ofereixen només una primera aproximació. Si vols una auditoria completa necessitaràs accés a la versió de pagament.
- Es necessita més d’una eina: Actualment encara no hi ha cap eina SEO que ofereixi de forma detallada informació completa per tots els aspectes que s’han de tenir en compte en una auditoria. Això fa que es necessiti fer ús de diverses eines.
- Visió estratègica: Una auditoria SEO no és simplement una relació d’aspectes o punts a millorar, recomanacions o errors dins d’un lloc web. Un auditoria SEO és part inesperable d’una estratègia pensada, adaptada i personalitzada que té la finalitat de millorar la qualitat del teu lloc web tant des de la perspectiva de Google com de la dels teus usuaris.
Eines per fer auditoria SEO (gratis)
A continuació et passo quatre eines que podràs fer servir per realitzar auditories SEO gratuïtes i que et permetran tenir una idea de què pots millorar en el teu site. Tres d’elles són híper conegudes, la quarta és una aplicació per Android. Totes disposen d’una versió gratuïta de prova i d’una altra de pagament més completa.
- SEMrush:
- Encara que fer auditories SEO On-Page no és la seva funció principal, disposa d’aquesta funcionalitat.
- SISTRIX:
- Jo estic enamorat de SISTRIX. Aquesta eina SEO mega cara per cert disposa d’un apartat anomenat Optimizer on podràs auditor el teu domini i els de la competència.
- WooRank:
- Si vols una auditoria SEO a nivell molt bàsic, aquí la tens.
- Sinium SEO:
- És una aplicació molt senzilla que et pots instal·lar al teu smartphone i que et dona uns resultats similars a WooRank.
Quan s’ha de realitzar una auditoria?
Si poguéssim triar et recomanaria que una auditoria SEO la féssim abans, durant i just abans de publicar el teu site a internet. Aquest seria un cas ideal en el qual ens asseguraríem tenir un site optimitzat per posicionar-se correctament a Google.
Tot i això, en la majoria dels casos els propietaris decideixen dur a terme auditories SEO quan el site ja fa temps, sovint anys que està en funcionament i no obtenen els resultats que estaven esperant.
També et recomano una auditoria SEO en els casos en els quals tinguis previst fer canvis en les URLs (canvis de domini, canvis de protocol de http a https, canvis en l’estructura del site, el CMS, el disseny, etc.)
Preu d’una auditoria SEO On-Page
El preu d’una auditoria SEO On-Page varia segons el tipus de site que volem analitzar, la seva complexitat, volum, etc. Tal i com et comentava abans no és el mateix analitzar un site petit amb 100 pàgines que un e-commerce amb milers de productes a la venta.
Així doncs, el preu d’una auditoria SEO On-Page acompanyada del seguiment corresponent per un site petit podria estar al voltant de 600,00 €.
En canvi una auditoria per un site de grans dimensions amb milers de pàgines i desenes de tipologies de contingut diferent pot pujar a alguns milers d’euros.
El millor és que et posis en contacte amb mi sense compromís. Els meus pressupostos estan sempre perfectament detallats i adaptats a les teves necessitats.
Demana pressupost sense compromís:
Exemple d’una auditoria SEO On-Page
A continuació pots consultar un exemple d’auditoria SEO On-Page. Si us plau, tingues en compte que es tacte només d’un exemple per tal de que puguis tenir una idea de en què consisteix aquest tipus d’informe.
L’auditoria està basada en un domini real, tot i que el mantinc en secret per qüestions de privacitat. Hem de tenir en compte però, que tota la informació obtinguda és en realitat pública.
Tingues en compte també que aquest document sol anar acompanyat de diversos arxius adjunts tipus Excel (en lila) amb un llistat d’URLs que requereixen ser modificades.
1. Generació de pàgines dinàmiques
Comencem l’auditoria amb aquest punt perquè pensem que és un dels aspectes de millora més importants d’aquest lloc web.
Hem comprovat que es genera una quantitat enorme de pàgines duplicades a partir dels filtres moneda, tipus d’ordenació, preu, etc. Hem observat per exemple que la pàgina principal (www.exemple.cat) genera fins a 60 pàgines duplicades. Cada una d’aquestes pàgines té el mateix contingut però diferents URLs amb els seus corresponents paràmetres. En alguns casos veiem que també s’utilitzen identificadors de sessió.
Aquest comportament és perjudicial per diversos motius:
- “Obliguem a Googlebot (el rastrejador de Google) a rastrejar una gran quantitat de pàgines duplicades que no aporten cap valor. Si tenim en compte que el pressupost de rastreig per cada lloc web és limitat, aquest fet pot provocar que no es rastregin pàgines importants i per tant aquestes deixin d’indexar-se.Tot indica que Google visita amb més freqüència aquells sites que tenen aquest aspectes optimitzat. Per exemple: hem detectat que per la pàgina principal Google es veu obligat a rastrejar fins a 60 URLs per acabar determinant que només una versió és indexable. Això suposa un malbaratament de recursos que pot afectar el posicionament.
- Hem comprovat que totes les pàgines duplicades reben enllaços interns, la qual cosa dilueix la força de la pàgina indexada.
- Existeix la possibilitat que les pàgines duplicades rebin també enllaços externs, diluint de nou la força de la pàgina indexada.
- A la barra de direccions del navegador web apareixen les URLs corresponents a les pàgines dinàmiques. Aquestes URLs són poc amigables i contenen una gran quantitat de paràmetres i identificadors de sessió. Aquest fet pot provocar una mala experiència de l’usuari.
- Finalment volem remarcar que inclús en el cas de que Google acabi rastrejant i indexant pàgines duplicades el més probable és no les mostri a la pàgina de resultats.
En el document Excel adjunt “Paràmetres i identificadors de sessió”, veiem les següents pestanyes:
- Totes les URLs rastrejades
- URLs sense paràmetres (aquí llistem les URLs que ens interessa que Google visiti i indexi)
- URL amb paràmetre sm
- URL amb paràmetre tab
- URL amb paràmetre u_id (identificadors de sessió)
- URL amb paràmetre viewMobile
- URL amb paràmetre &_utma y _ga
- URL amb paràmetre CTLPage
- URL amb paràmetre t=criteo
- URL amb paràmetre DISCOUNT
- URL amb paràmetre currency
- URL amb altres paràmetres
Recomanacions
En primer lloc recomanem optimitzar el rastreig ofuscant els enllaços que apunten a les pàgines duplicades de manera que Google no les “vegi”. D’aquesta manera mostrem a Google només aquelles pàgines que efectivament volem indexar.
En segon lloc, mostrar als usuaris només URLs amigables millorant així l’experiència d’usuari. Com a mètode complementari existeix la possibilitat mitjançant GSC de comunicar-li a Google aquells paràmetres i id de sessió que utilitzem.
Documentació
Recomanem la lectura dels articles següents:
- http://www.blindfiveyearold.com/crawl-optimization
- https://www.stonetemple.com/matt-cutts-interviewed-by-eric-enge-2/
- https://moz.com/blog/an-illustrated-guide-to-matt-cutts-comments-on-crawling-indexation
- https://support.google.com/webmasters/answer/6080548?hl=es
- https://support.google.com/webmasters/answer/6080550?hl=es
2. Versió www vs sense www
Correcte. La versió del site sense les tres www redirigeix amb un 301 a la versió el site amb les tres www.
3. Consistència d’enllaçat de la pàgina principals
S’hauria de millorar. Tot i que la URL www.exemple.cat és la pàgina principal i la que rep la major part dels enllaços dintre del site, es creen un gran número de “versions” de la pàgina principal a partir del filtres. Aquestes variants també reben enllaços dins del site. Consulta Excel “pàgina principal”.
4. Ús de majúscules i minúscules a la URL
Correcte. Totes les URLs estan en minúscules
5. Ús de l’etiqueta rel=canonical
Es pot millorar. És correcte quan s’utilitza en URLs on el rel=canonical apunta a la mateixa URL. En el domini utilitzat a vegades es fa i a vegades no. Recomanem aplicar-ho a totes les URLs.
Es pot millorar: Observem que el rel=canonical es fa servir en paginacions. Aquest és un error molt comú que s’hauria d’evitar. Les paginacions no són pàgines duplicades i no haurien de fer ús de l’etiqueta rel=canonical que impedeix la seva indexació. Explicarem com s’haurien de tractar les paginacions en el punt següent.
Es pot millorar: Hem trobat una llista de pàgines don el rel=canonical apunta a pàgines fora del site. Suposem que es tracte d’un error del programador.
Documentació
http://googlewebmaster-es.blogspot.com.es/2013/04/5-errores-comunes-con-rel-canonical.html
6. Ús de l’etiqueta rel=next i rel=prev per a paginacions
Correcte. El format per les URLs de les paginacions és l’apropiat.
Es pot millorar: L’ús de les etiquetes rel=next i rel=prev no és l’apropiat en alguns casos. Existeixen diversos errors que es poden consultar en el document adjunt següent: Consulta Excel “paginacions”, “pestanyes rel=prev i rel=next correctes” i “pestanya errors rel=prev i rel=next”
7. Enllaços interns apuntant a redireccions
Es pot millorar. Hi ha diferents pàgines amb codis 301 que reben enllaços interns. Els enllaços interns haurien de deixar d’apuntar a aquestes pàgines i apuntar a la pàgina final de la redirecció. Consulta Excel “Errors 301 i 302”, pestanyes “Enllaços que apunten a 301 i 302” i “Pàgines amb errors 301 i 302”
8. Enllaços amb errors 302
Es pot millorar: Hem trobat un gran nombre de redireccionaments a nivell intern d’aquest tipus que s’haurien de corregir.
9. Robots.txt
Format correcte de l’arxiu robots.txt. Considerem encertat impedir l’accés d’alguns bots amb la instrucció disallow i limitar la velocitat de rastreig d’altres amb la instrucció crawl-delay.
Ítems inclosos. Correcte. Inclou aquelles zones de la web que no volem que siguin rastrejades i no bloqueja altres que si ens interessa rastrejar.
Enllaç a sitemap.xml en robots.txt. Correcte. S’inclou enllaços a diversos sitemaps index (un per cada idioma / versió del lloc web).
10. Meta robots noindex i nofollow
Hi ha diverses URLs on s’utilitza aquesta etiqueta i pensem que podria tractar-se d’un error que s’hauria de corregir. Consulta Excel “URLs indexables” pestanya “noindex nofollow”.
11. URLs amigables
URLs úniques i SEO friendly. Es pot millorar aquest apartat. Les URLs són efectivament amigables, tot i això, recomanaríem que les URLs de producte (les que acaben en ref_XXX) s’optimitzessin millor.
Per exemple:
www.exemple.cat/exemple-barcelona/ref_17670 es podria canviar per www.exemple.cat/exemple-barcelona/exemple-placa-catalunya-ref_17670. En aquest cas “exemple Barcelona Plaça Catalunya” seria la paraula clau i hauria d’aparèixer tant en la URL, com en l’h1, el title i la meta description.
Tenint en compte la gran quantitat de fitxes de producte que hi ha actualment, de moment només aplicaria aquest aspecte a les noves URLs de producte. En cas de voler-ho aplicar a partir d’ara a les URLs actuals duria a terme un redireccionament amb un 301.
12. Ús apropiat d’estructures d’enllaçat per categories / subcategories
Les pàgines de producte i les pàgines principals estan molt ben enllaçades. Consulta Excel “URLs indexables” pestanyes “pàgines de producte” i “enllaços ciutats”.
Es podria millorar. Les pàgines de “guia” podrien estar millor enllaçades, amb l’objectiu de millorar el seu posicionament per cerques en les quals l’usuari busca informació sobre destins turístics.
13. Nomenclatura d’arxius
Ús de guions per separadors. Es podria millorar. Per les fitxes de producte s’utilitza el guió baix. Recomanem utilitzar el guió normal.
Noms únics i sense keyword stuffing. No trobem indicis de keyword stuffing. En tot cas recomanem seguir les recomanacions descrites sobre la construcció de la URL de la fitxa de producte.
14. Pàgines d’error 404 i 404 soft
Codis d’estat 404. Correcte. Les pàgines inexistents contesten amb un 404.
Soft 404. No s’ha pogut avaluar. A la pestanya “rastreig” dins de Google Search Console podem comprovar si Google ens avisa d’errors lleus 404. No disposem d’accés a la compte de GSC del domini analitzat per la qual cosa no podem avaluar si Google detecta URLs amb aquest problema. Recomanem en tot cas comprovar aquest apartat periòdicament.
Pàgina 404 útil pels usuaris. Correcte. El lloc web presenta una pàgina 404 dissenyada per millorar l’experiència d’usuari.
15. Sitemap HTML
Es pot millorar. Hem localitzat el sitemap HTML a: www.exemple.cat/sitemap/. Tot i això, aquest no inclou totes les URLs o seccions del site. En aquest sentit només apareixen els enllaços inclosos a la barra de navegació situada a la part inferior del site. En aquest sentit recomanaríem incloure la resta d’enllaços.
També recomanem que el sitemap sigui accessible des de totes les pàgines del site. Es podria incloure per exemple en el menú situat al peu de pàgina.
16. Sitemap XML
Correcte. S’utilitza l’encoding correcte XML. També observem que s’enllaça correctament només a canonicals i a pàgines sense paràmetres. Observem que no inclou 404 ni redireccions internes.
No he pogut comprovar, al no tenir accés a GSC, si s’ha carregat el sitemap.xml. En tot cas s’hauria d’haver fet.
Es podria millorar el fet de que només inclou 239 URLs quan en realitat hauria d’incloure totes les pàgines que volem que Google rastregi i indexi. Consulta Excel “sitemap” pestanya “sitemap”.
17. Protocol HTTPS
Es podria millorar. No es fa ús d’aquest protocol. Es recomana implementar-lo ja que Google el recomana.
18. Enllaços trencats o redirigits
Existeixen molts enllaços 404 que s’haurien de reparar. Consulta Excel “error 404, pestanyes “URL que enllacen a pàgines 404” i “pàgines 404”.
Existeixen molts enllaços 3XX que s’haurien de reparar. Consulta Excel “errors 301 i 302”, pestanyes “pàgines amb errors 301 i 302” i “enllaços que apunten a 301 i 302”.
19. Contingut duplicat
Contingut duplicat en altres llocs web
Es pot millorar. Hem comprovat l’existència de contingut duplicat o plagiat (text i fotos) en el següent domini extern www.siteduplicat.com . Desconeixem si els gestors d’aquest site disposen del consentiment per utilitzar aquest contingut o si pel contrari el domini analitzat utilitza contingut de tercers per les descripcions dels seus productes.
En tot cas, recomanem que el contingut que es publiqui sigui original i únic per tal de millorar la seva indexació i posicionament en els resultats de cerca. En cas que www.siteduplicat.com s’estigués apropiant del contingut del domini analitzat recomanem posar-se en contacte amb els gestors del site per intentar que desisteixin.
Presentem alguns exemples a continuació:
- https://www.siteduplicat.com/propietat/k34433 amb contingut de http://www.exemple.cat/apartaments-praga/ap_44/
- https://www.siteduplicat.com/propietat/k55543 amb contingut de
http://www.exemple.cat/apartaments-berlin/ap_987/ - https://www.siteduplicat.com/propietat/k54333 amb contingut de
http://www.exemple.cat/apartaments-roma/ap_973/
Contingut duplicat en sites propis
Es pot millorar. Hem comprovat l’existència de contingut duplicat en llocs web de la mateixa empresa. Aquests sites tenen un disseny molt semblant al domini analitzat.
Hauríem de comentar el perquè d’aquesta estratègia. En tot cas, nosaltres no la recomanem per les següents raons:
- Si bé es crea més contingut, Google ho pot percebre com a duplicat o de poca qualitat i serà difícil de posicionar.
- Les pàgines amb rel=canonical no s’indexaran.
- Els enllaços externs es distribueixen entre diferents dominis la qual cosa perjudicat el posicionament del domini principal.
Recomanem redireccionar aquestes pàgines amb un 301 cap a la URL corresponent del domini principal.
20. Ús de Javascript
Es pot millorar. El domini analitzat no permet la navegació sense Javascript i es recomana que això no sigui així.
21. Pàgines dinàmiques
Es podria millorar. Es fa ús de IDs de sessió a les URLs i el seu ús s’hauria d’evitar. Consulta Excel “paràmetres i identificadors de sessió”, pestanya “URL amb paràmetres u_id”.
Es recomana evitar l’ús de paràmetres a la URL.
No s’observen pàgines enfocades a keywords (amb contingut substancialment igual però amb la diferència de la keyword que es vol posicionar).
S’evita l’ús de contingut boilerplate (repetit en la majora de pàgines).
22. Temps de càrrega
Els resultats sobre els temps de càrrega no són dolents tot i això existeix un marge de millora important. Enllaçant Google Search Console amb el nostre compte de Google Analytics, en els informes de comportament / velocitat del lloc web podem veure els temps de càrrega y recomanacions per a pàgines concretes.
Recomanem en tot cas analitzar les millores especificades en el document adjunt WPO
23. Cookies
El lloc web ofereix la possibilitat de navegar-hi sense haver d’habilitar les cookies.
24. Validació HTML
Les pàgines del site no validen correctament. Si bé és cert que la majoria dels sites no validen correctament, sempre és un aspecte que puntua a favor a l’hora de voler posicionar una pàgina web. En tot cas, les següents recomanacions evitaran molts errors:
- Incloure el text en l’atribut “alt” de totes les imatges significatives, i per la resta posar cometes buides: alt=””.
- El valor de l’atribut hreflang pel Regne Unit és “gb” en lloc de hreflang=”en-UK”.
- Prestar atenció a alguns atributs no permesos en determinades etiquetes, per exemple “name” dins de l’etiqueta “li”.
- Canviar el valor http://www.w3.org/1999/html pel de: http://www.w3.org/1999/xhtml
25. Title, meta description i encapçalaments h1
Es podria millorar. Hi ha URLs que o bé no disposen d’aquestes etiquetes o bé són massa curtes, llargues o duplicades. A l’arxiu Excel adjunt “meta etiquetes i h1”, tenim una relació de totes les URLs afectades.
Pel que fa a aquest aspecte nosaltres recomanem un title d’entre 30 i 65 caràcters, una meta description d’entre 70 i 156 caràcters i un h1 de com a màxim 70 caràcters.
Per les paginacions recomanem utilitzar title i meta descriptions idèntics afegint el número de pàgina.
26. Ús de les keywords que es volen posicionar
Es podria millorar. Si s’observa la URL, el title, la meta description i l’h1 comprovarem que no es fan servir de forma correcte les paraules clau que es volen posicionar. Per exemple:
- URL:
- http://www.exemple.cat/apartaments-italia/ref_5874/
- Title:
- Apartament per 5 a prop del Vaticà
- Metadescription:
- Aquest acollidor apartament té capacitat per cinc persones. Consta de dos dormitoris dobles i un sofà llit situat al saló. El propietari disposa d’un altre apartament en el mateix edifici (miri el…
- h1:
- Apartament per 5 a prop del Vaticà
Recomanem aquesta altra fórmula:
- URL:
- https://www.exemple.cat /apartaments-italia/a-prop-vatica-ref-5874/
- Title:
- Apartament a prop del Vaticà per a cinc persones
- Metadescription:
- Apartament molt acollidor a prop del Vaticà. Té capacitat per cinc persones. Consta de dos dormitoris dobles i un sofà llit al saló.
- h1:
- Apartament a prop del Vaticà par a cinc persones
Consulta Excel “meta etiquetes i h1” pestanya “posicionar keywords”.
27. Optimització d’imatges
No es fa ús de l’atribut alt per les imatges. Recomanem utilitzar-lo i incloure en el text aquelles paraules clau que es desitgi posicionar.
Recomanem utilitzar els atributs width i height.
28. Anchor text
Es pot millorar: Hem comprovat que existeixen molts anchor texts buits. Per altra banda, molts dels anchor texts existents no inclouen un text amb les paraules clau que es vol posicionar a la URL de destí.
Recomanem que tots els anchor texts incloguin les paraules clau que es vol posicionar evitant sempre el keyword stuffing.
Comprova Excel “anchor text”, pestanyes “anchor text” i “anchor text buits”.
29. Optimització de meta data per a directrius cercadors
- Considerem correcte que no s’usi Dublin Core.
- Es pot evitar l’ús de index i follow ja es tracte de valors per defecte.
- Considerem adequat que no s’usi l’etiqueta meta keyword.
- Ús correcte de hreflang per indicar als navegadors la versió en altres idiomes de cada pàgina. Recomanem però canviar els valors en-GB per en-gb i en-US per en-us. També hem detectat alguns arxius on es fa ús del valor en-UK que s’hauria de canviar per en-gb. Finalment hem trobat també algunes pàgines on la etiqueta hreflang no apareix i s’hauria d’afegir.
Comprobar Excel “hreflang” pestanyes “hreflang”, “URL sense hreflang” i “incidencies hreflang”.
30. Aspectes relacionats amb el contingut
- Totes les pàgines contenen el text mínim necessari.
- No s’aprecien errors ortogràfics significatius o errors en la redacció o l’estructura del documents que perjudiquin la credibilitat del site.
- Es fa un ús correcte de les paraules clau que es vol posicionar tot i que s’haurien d’aplicar les recomanacions abans esmentades.
- No s’observa text ocult.
31. Social Media i on-site engagement
El domini disposa de botons socials en diferents parts del site tant per compartir continguts com per accés a xarxes socials el les quals l’empesa és molt activa, tan en número de publicacions com en número de seguidors (especialment a Facebook i Twitter).
Observem que existeix una secció on els usuaris poden posar opinions. Trobem molt positiu el fet de que contestin a comentaris negatius ràpidament.
32. Altres aspectes
- No s’observa l’ús de tècniques de cloacking
- No s’observen redireccions Javascript
- No es té constància d’intercanvis d’enllaços
- No es veuen afectacions degudes a l’algoritme Penguin
- GSC i Google Analytics estan instal·lats
Posa’t en contacte amb mi
Em dic Francesc Dalmàs i treballo com consultor en màrqueting online. Si necessites un consultor SEO que t’ajudi a millor el posicionament del teu lloc web o un consultor SEM per dur a terme campanyes publicitàries a Google Adwords, posa’t en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible:
Informa’t sense compromís
Articles que et podrien interessar
- Descobreix què és el SEO
- Et dono 10 raons per invertir en SEO
- T’explico què són els canals de captació de tràfic web i les característiques de cadascun
- T’explico quan tarda Google en posicionar una pàgina web
- Descobreix què és el link building i com et pot ajudar a generar tràfic web
- Què és un consultor SEO, preus, serveis i com et pot ajudar a millor la visibilitat del teu negoci
- Què és un consultor Adwords, preus, serveis i com et pot ajudar a millor la visibilitat del teu negoci