Quan tarda Google en posicionar una pàgina web?

Consulta la versión en español: ¿Cuánto tarda Google en posicionar mi página web?

Publicat: per Francesc Dalmàs
Última actualització:

Quan tarda Google en posicionar una pàgina web?

La veritat es que no hi ha una resposta definitiva a aquesta pregunta. Si et refereixes a “quan tardarà en aparèixer la meva pàgina a Google (a estar indexada)?” la resposta és que es pot aconseguir en una o dues hores. Si el que preguntes es “quan tardarà la meva pàgina web a assolir les primeres posicions per una paraula clau concreta?” la resposta es que, entre uns minuts en el cas de contingut d’actualitat (noticies d’última hora per exemple) o mai en el cas de pàgines web mal dissenyades.

Inverteix en SEO i augmenta els teus beneficis. Pressupost sense compromís

Contacte Francesc Dalmàs

A continuació t’explico quatre coses que hauries de tenir en compte:

Quan tarda una página web en posicionar-se?

Una de les preguntes que em fan molt sovint els meus clients és: quan tardarà la meva pàgina web a posicionar-se a Google? Si no em volgués complicar la vida et podria donar algunes de les respostes següents:

En realitat però el problema és com la pregunta està formulada: “quan tarda una pàgina web a posicionar-se a Google” és una pregunta que per si està mal plantejada. Així doncs, abans de donar-te una resposta és important que analitzem els següents conceptes:

Quina diferència hi ha entre una pàgina web i un lloc web?

Per explicar la diferència fem una analogia: Si tinguéssim un llibre a la mà el que tindríem seria l’equivalent a un lloc web, on cada un dels temes o apartats en què està estructurat aquest llibre imaginari seria una pàgina web diferent.

Des del punt de vista del SEO (i de la usabilitat) recomano sempre estructurar molt bé la informació de manera que cada pàgina web (tema) del teu lloc web (llibre) tracti un aspecte concret (paraula clau). Per exemple si tenim un lloc web que tracte de fruita i verdura, podríem crear una pàgina web específica per cada tipus de fruita i verdura on explicaríem les qualitats, propietats nutricionals, etc.

I perquè t’explico això? Doncs molt senzill: Google no indexa “llocs web” sinó que el que fa és indexar “pàgines web”. I aquesta diferència és important tenir-la clara.

Com funciona Google?

Un altre aspecte a tenir en compte és entendre com funciona Google. En aquest article sobre què és SEO tens un apartat amb una explicació més elaborada de com funciona Google, ara però fem-ho ràpid:

Suposem que Google treballa en 5 passes:

  1. Descobreix una pàgina web,
  2. la rastreja,
  3. la indexa,
  4. determina per quines paraules clau és rellevant,
  5. i finalment la col·loca en una determinada posició quan un usuari introdueix una determinada paraula clau.

Una feina francament impressionant si tenim en compte que actualment Google té indexades bilions de pàgines web i que hi ha literalment un número infinit de paraules clau en centenars d’idiomes i països diferents. No trobes?

Conclusions dels dos apartats anterior:

Així doncs, la resposta a la teva pregunta és la següent:

Si permetem a Google rastrejar i indexar la teva pàgina web, tardarà entre una i dues hores a indexar-la i posicionar-la per algun tipus de paraula clau.

Malauradament aquesta resposta segueix sent incompleta. Al cap i a la fi, que Google ens afegeixi al seu index i que ens posicioni per paraules clau que ni tan sols havíem tingut en compte i que no en aportaran cap (o molt poc tràfic) és, per dir-ho d’alguna manera, poc útil.

Tornem a formular la pregunta d’una manera que pugui tenir una resposta clara

Quan tardarà la meva pàgina (una pàgina concreta) a aparèixer a Google en les primeres posicions per un terme de cerca concret?

Aquesta és una pregunta des del meu punt de vista correcte i que permet una resposta adequada, tot i que potser no sigui la resposta que esperes.

I la resposta és: El temps que tardarà Google en posicionar (col·locar) en les primeres posicions de la seva pàgina de resultats una determinada pàgina web per una determinada paraula clau, depèn de molts factors que t’explico a continuació:

Així doncs, si volem assolir les primeres posicions a Google per la paraula clau “propietats nutricionals magranes” serà qüestió d’hores o dies, en canvi si el que volem és posicionar “vuelos baratos Nueva York” és possible que sigui una qüestió de mesos o anys (si és que s’arriba a aconseguir).

Posa’t en contacte amb mi

Em dic Francesc Dalmàs i treballo com consultor en màrqueting online. Si necessites un  consultor SEO que t’ajudi a millor el posicionament del teu lloc web o un consultor SEM  per dur a terme campanyes publicitàries a Google Adwords, posa’t en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible:

Informa’t sense compromís

617379269

Articles que et podrien interessar

Recursos externs

T’agradaria saber-ne més? A continuació, et deixo alguns enllaços a pàgines web que et podrien interessar: