10 raons per invertir en SEO

Consulta la versión en español: 10 razones para invertir en SEO

Publicat: per Francesc Dalmàs
Última actualització:
10 raons per invertir en SEO
Si estàs pensant en invertir en posicionament web o SEO però encara no has pres la decisió, a continuació t’explico perquè és una bona idea dur a terme una estratègia de posicionament en cercadors.

La qualitat del teu lloc web augmentarà

Quan parlem de posicionament en cercadors no parlem d’embotir paraules clau aquí o allà per crear textos que “agradin” als cercadors però que acabin sen poc útils als nostres usuaris. Tampoc es tracta de captar enllaços de forma indiscriminada que ens ajudin a posicionar millor.

Des de la meva perspectiva, una de les primeres coses que hem de fer quan volem optimitzar el posicionament d’un lloc web consisteix en saber com podem millorar la web a nivell intern, per la qual cosa ens caldrà fer una auditoria SEO On-Page: Potser el teu web és massa lent? No ofereix una bona experiència d’usuari? S’ha estructurat la informació d’una manera adequada? Ofereixes els continguts que els teus clients busquen?

Tractar aspectes interns del lloc web que milloren la navegabilitat, la usabilitat, l’accessibilitat, el WPO, assegurar-nos llocs web responsive i que ofereixen el que el teu client demanda és un dels primers passos per escalar posicions a Google. Tot plegat millorarà la qualitat del teu site.

És la millor font de captació de clients nous

El mon es divideix en dos tipus d’usuaris. Els que ja coneixien el teu site i els que encara no sabien que existies (en serio! Aquest és un aspecte molt important en analítica web). Hi ha canals com l’email màrqueting o les xarxes socials que són eines perfectes quan volem fidelitzar i mantenir l’atenció dels clients. Però què passa quan el que necessitem són clients nous?

Google s’ha convertit en la primera font indiscutible d’informació. Quan qualsevol de nosaltres necessita qualsevol cosa el primer que fem és buscar informació a Google. Si saps què busquen els teus usuaris i aconsegueixes col·locar-te a les primeres posicions de la pàgina de resultats obtindràs un flux continuo de nous potencials clients interessats en el teus productes.

La competència és ferotge

La competència és cada vegada més forta i sense una estratègia SEO adequada és molt difícil obtenir bones posicions a Google. Especialment per aquelles cerques, temàtiques o sectors més competits. Descobreix què és un consultor SEO i com et pot ajudar a millorar la visibilitat del teu negoci.

Tingues en compte també un aspecte important: no aparèixer entre les cinc primeres posicions a Google per una cerca concreta, equival pràcticament a no aparèixer. Tots els estudis indiquen que la immensa majoria dels clics que els usuaris fan a la pàgina de resultats de Google es reparteixen entre els 5 primers resultats.

Vols que Google t’aporti més clients? Informa’t sense compromís

Contacte Francesc Dalmàs

Pagaràs menys comissions

Moltes empreses adopten una posició més o menys passiva alhora de vendre, i comercialitzen els seus productes principalment a través d’intermediaris. Si aquest és el teu cas segurament t’interessa saber que el SEO et col·locarà en una posició més forta davant dels teus intermediaris.

Això és molt comú per exemple en el sector turístic. Empreses intermediàries apareixen en les primeres posicions de Google mentre que els establiments turístics queden relegats dintre de la pàgina de resultats de Google.

Hi ha dues raons per les quals això passa: uns s’estan gastant autèntiques fortunes per millorar constantment el posicionament en cercadors mentre que les altres es mantenen a la zona de confort pagant comissions de fins el 50%.

Una estratègia SEO adequada pot fer augmentar la visibilitat del teu negoci i enfortir el teu posicionament davant dels intermediaris.

El SEO et permet competir cara a cara amb el grans

Els anuncis en televisió, diaris o radio tradicionals estan a l’abast d’un grup molt reduït de grans empreses que disposen de grans pressupostos publicitaris. Decididament no està a l’abast de la majoria.

El màrqueting online però, i molt especialment el posicionament en cercadors és una estratègia a l’abast de la majoria d’empreses. Això no vol dir que no calgui invertir (ho hauràs de fer) simplement vol dir que amb pressupostos molt reduïts pots obtenir millors posicions pel teu nínxol de mercat que les grans empreses del teu sector (si saps com fer-ho).

És una estratègia a mig i llarg termini

El SEO és una estratègia a mig i llarg termini, i això té un avantatge clar. Moltes estratègies de captació de tràfic web requereixen que duguis a terme accions continues, pràcticament diàries, perquè si pares deixes d’obtenir visites (publicitat, xarxes socials, email màrqueting, etc.). Amb el SEO això no passa. La majoria d’accions que fem a nivell de SEO ofereixen resultats a mig i llarg termini. Això fa que puguem considerar el SEO com una inversió enlloc d’una despesa.

SEMrush és una eina SEO molt coneguda entre els professionals del màrqueting online. Una de les moltes mètriques i informes que ofereix és una estimació del valor monetari del tràfic que obtens a través de les posicions orgàniques de Google (et diu el que t’hauria costat obtenir el mateix tràfic pagant en campanyes de publicitat a Google Adwords).

En el gràfic següent pots veure que es preveu que Zalando.es obtingui 2.200.000 visites a través del posicionament orgànic a Google durant el mes de març. Si volguessin obtenir el mateix tràfic mitjançant publicitat a Adwords, SEMrush estima que s’haurien de gastar més de mig milió d’euros mensuals.
Raons per invertir en SEO: El SEO ofereix un cost per visita menor que altres canals

Es milloren altres canals de captació de tràfic web

El posicionament en cercadors és una disciplina transversal. S’analitza des del domini que estàs utilitzant fins al servidor on el tens allotjat, passant per l’estructura de la web i els continguts que ofereixes, etc.; això fa que un efecte secundari del SEO sigui la millora del rendiment d’altres canals.

Per exemple: suposem que creem contingut optimitzat a nivell SEO enfocat a acompanyar l’usuari en el procés de compra d’un determinat producte o servei que ofereixes. És probable que això et situï de mica en mica com un referent dins del teu nínxol de mercat (augmenti la teva imatge de marca) el que previsiblement farà augmentar els teus visitants per canal directe, és a dir, aquells que arriben a la teva web perquè ja et coneixen.

El SEO ofereix un cost per visita menor que altres canals

Una mètrica que sempre s’ha de tenir en compte és el que ens costa obtenir una visita. Google ofereix una manera molt fàcil de saber quan et costa cada visita que arriba a la teva web quan fas anuncis d’Adwords. Per exemple podem saber que si volem competir per la paraula clau “hosting” cada clic que l’usuari faci en el nostre anunci ens pot costar al voltant de 10 €.
Raons per invertir en SEO: El SEO ofereix un cost per visita menor que altres canals
Si mires la captura de pantalla següent, quina empresa creus que està obtenint visites més econòmiques? Els quatre anunciants de la part alta (els quals paguen fins a 10€ per cada clic)? O el resultat optimitzat per SEO que apareix en primera posició a la cerca orgànica? Jutge tu mateix!
10 raons per invertir en seo

Posiciones la teva marca

El SEO està íntimament relacionat amb el màrqueting de continguts. Una estratègia enfocada a oferir als teus usuaris aquella informació que necessiten i acompanyar-los en tot el procés de compra.

Si posiciones els teus continguts a la part alta de la pàgina de resultats de Google milloraràs la percepció que els usuaris tenen de la teva marca personal o empresarial i seràs percebut com un referent en el teu sector o nínxol de mercat.

En realitat ja fas SEO sense saber-ho

En un sentit ampli, des del mateix moment que publiques una pàgina web i apareixes a la pàgina de resultats de Google ja estàs fent SEO. La meva feina com a consultor SEO consisteix en optimitzar la teva presència a Google, és a dir, extreure’n tot el potencial possible.

Posa’t en contacte amb mi

Em dic Francesc Dalmàs i treballo com consultor en màrqueting online. Si necessites un  consultor SEO que t’ajudi a millor el posicionament del teu lloc web o un consultor SEM  per dur a terme campanyes publicitàries a Google Adwords, posa’t en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible:

Informa’t sense compromís

617379269

Articles que et podrien interessar

Recursos externs

T’agradaria saber-ne més? A continuació et deixo alguns enllaços a pàgines web que et podrien interessar: